JANUARY: Geroosterde kip & clementines

Gebraden kip & clementines4Het eerste recept van 2015 en meteen een feestrecept. Kortom beter kan je het jaar niet inluiden, toch? Ik kwam het recept tegen bij een blogger uit de US, maar het originele recept komt uit het boek Jeruzalem van Ottolenghi. Ik heb het wel een beetje aangepast. De venkel heb ik vervangen door ui (geen fan van venkel). Het is makkelijk. Je maakt de marinade en laat je kip daarin het liefst een nacht in marineren. Hoeft niet, maar als je wat meer tijd hebt, doen. De smaken trekken dan nog meer in de kip en dat is echt heerlijk. Natuurlijk had ik teveel gemaakt. Geen probleem, zondag waren de koude stukken kip ook heerlijk als lunch. Ik zeg, maak het een keer.

                Gebraden kip & clementines1 Gebraden kip & clementines2 Gebraden kip & clementines11 Gebraden kip & clementines4 Gebraden kip & clementines5 Gebraden kip & clementines6
Ingrediënten
1 dl vermout
4 eetlepels olijfolie
6 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels bruine basterd suiker
2 uien of venkel, in partjes gesneden
4 kippenbouten
4 clementines, in dikke plakken gesneden
verse tijm
2 theelepels venkelzaad, licht gekneusd
zout en peper

Bereiding
Meng de eerste 5 ingrediënten in een kom met 1 theelepel zout en peper. Doe de bouten, uien, plakken clementines met de marinade in een zak en laat dit het liefst een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de gemarineerde stukken kip, de plakken clementines, de uien, tijm en venkelzaad in een ovenschaal. en bak ze in ongeveer een uur gaar en krokant. Check af en toe, de clementines die bovenop liggen kunnen te donker worden. Eet smakelijk.

Geef een reactie