JANUARY: Geroosterde bloemkool uit de oven

by simkktnl

Geroosterde bloemkool uit de ovenNog eentje dan in januari, de geroosterde bloemkool uit de oven. Nu moet je weten, ik houd helemaal niet van bloemkool. Eigenlijk Ik vind het stinken en gewoon smakeloos. En met die vieze kaaspapjes met maïzena wordt ik al helemaal niet blij van bloemkool. Op de site van Jamie Oliver kwam ik een leuk idee tegen voor de bereiding van een bloemkool. De oven in en roosteren maar. Geroosterde groente is heerlijk dus ik wil dit wel een keer proberen. Maar na het lezen van de comments op dit recept, besloot ik toch maar even verder te zoeken. De bloemkool van Jamie wordt volgens de reviews namelijk niet gaar. Ik vond een recept van Yvette van Boven en die kookt de bloemkool eerst voordat hij de oven in gaat. Klinkt logisch, dus die wordt het.
Geroosterde bloemkool uit de ovenAan de slag met een bloemkool en de hele keuken stinkt naar gekookte bloemkool. De dressing die ik maakte volgens het recept vond ik iets te zuur. (Ja, neem van mij aan je moet altijd zelf proeven en aanpassen naar smaak). Dus ik heb een klein beetje suiker toegevoegd. De volgende keer voeg ik in plaats van een hele citroen een halve toe. Toen de bloemkool insmeren met je handen, lekker kliederen noem ik dat. Net zo lang totdat de hele bloemkool is bedekt met de saus. De oven in en langzaam vult mijn keuken zich met een heerlijke kerriegeur. Het resultaat was echt lekker, dat moet genoteerd worden, een bloemkool die ik lekker vind. Dat wil wat zeggen. Die van Jamie maak ik ook nog een keer, maar wel eerst even de bloemkool voorkoken.


Geroosterde bloemkool uit de oven Geroosterde bloemkool uit de oven Geroosterde bloemkool uit de oven Geroosterde bloemkool uit de oven Geroosterde bloemkool uit de oven Geroosterde bloemkool uit de oven

Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 bloemkoel
170 gram Griekse yoghurt
1 citroen
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel komijn
2 tenen knoflook
1 theelepel kerriepoeder
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool 15 minuten voor. Schep hem uit de pan en spoel koud af. Dep hem droog. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Maal de komijn grof. Pers de konflook uit. Meng in een kom de yoghurt met de citroenrap en het sap, chilipoeder, komijn, knoflook, kerripoeder, zout en peper. Wijf de hele bloemkool met schone handen royaal in met dit mengsel. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Zet de bloemkool in de schaal en bak 30-40 minuten tot de korst mooi goudbruin is en een schep mes met gemak door de gare bloemkool prikt.

You may also like

2 comments

Bettina 30 januari, 2015 - 22:18

Ik zag het recept ook bij Jamie en leek mij lekker en weer eens wat anders maar ben blij met jouw toevoeging en ga het recept van Yvette van Boven proberen!

Reply
simkktnl 1 februari, 2015 - 20:58

Het is echt heerlijk !

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.