ITALIAN STYLE: Lasagne met artisjokken en ham

DSC_5035Ik kreeg al zoveel vragen toen ik foto’s van deze lasagne plaatste op instagram en twitter. Dus meteen uitwerken maar. Het is gewoon heerlijk. Makkelijk voor te bereiden en dan nog even 30 minuten in de oven. Ik ben geen fan van bechamelsaus, vraag me niet waarom. Dus als ik een lasagne vind zonder die saus, ga ik meteen aan de slag. Zo lekker, ik zeg meteen maken deze lasagne. (Bron: Bill’s Italian Basics – Bill Granger)DSC_4957DSC_4959DSC_4974DSC_4985DSC_5010DSC_5074Ingrediënten
1 fles tomatenpassata 6.8dl (die maakte ik natuurlijk zelf)
zeezout
320 gram verse lasagnevellen
220 gram gekookte ham
3 bollen mozzarella in stukken gescheurd
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 pot artisjokken 430 gram, gehalveerd

Bereiding
Breng de passata op smak met zeezout en schep een dun laagje in een ovenschaal van 20 x 30 cm. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep eenderde van de overgebleven passata over en daarop de helft van de plakken ham, de plakken van 1 bol mozzarella en 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Leg hierop weer een laag lasaagnevellen, de helft van de overgebleven passata, alle ham, de plakken van 1 bol omzzarella en 1 eetlepel Parmezaan. Leg de laatse laag lasagenevellen erop. Strooi de artisjokken over de lagane en verdeel de overgebleven passata, mozzarella en Parmezaan bovenop. Bak de lasagne 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.

Geef een reactie