ITALIAANSE ZANDTAART MET BOSVRUCHTENJAM

by simkktnl
ITALIAANSE ZANDTAART MET BOSVRUCHTENJAM

In het Italiaans klinkt deze taart mooier “Crostata di frutti di bosco”. Je vindt hem in Italië in elke bar, bij elke bakker en bij elk restaurant. Het is eigenlijk een heel simpele taart en kan echt niet mis gaan. Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig en het is eenvoudig te maken. Bak de taart gerust een dag eerder, daar wordt een crostata nog lekkerder van. Bewaar hem goed verpakt op een koele plek. (Bron: Simpel en Snel – Janneke Philippi & delicious)

Print

ITALIAANSE ZANDTAART MET BOSVRUCHTENJAM

Ingrediënten

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram bloem
  • 2 eieren
  • 250 gram bosvruchten jam
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 135 gram suiker

Bereiding

  1. Kneed in de keukenmachine, met de mixer met deeghaken een soepel deeg van de boter, 125 gram suiker, het bakmeel, de bloem, 1 ei en een beetje zout. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm (24cm) en sluit de vorm. Rol 2/3 van eht deeg uit tot een deeglap van 3 milimeter dik. Bekleed er de vorm mee, met een opstaande rand van 2 cm. Meng de jam met het citroensap en verdeel over de deegbodem. Klop het overgebleven ei los. Rol de rest van het deeg uit tot een deeglap van 3 milimeter dik. Snijd het deeg in brede repen. Maak er een vlechtwerk mee op de taart bestrijk de bovenkant dun met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en eet smakelijk.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.