Italiaanse gehaktballen van Bill Granger

Heerlijk dit Italiaanse recept. Eigenlijk moeten er nog rozijnen in, maar daar ben ik niet zo gek op. Verder heerlijk, alleen heb ik nog wat suiker aan de saus toegevoegd. Het was een beetje zuur. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak, de basis is goed.  

Ingrediënten
1 kg gehakt
40 gram pijnboompitten, grof gehakt
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra
1 eetlepel marjoraan
Snuf nootmuskaat
Fijn geraspte schil van citroen, plus sap
45 gram paneermeel
1 eiwit, licht geslagen
60 ml olijfolie
310 ml kippenbouillon
2 blikken tomaten
250 gram cherry tomaten
2 laurierblaadjes

Bereiding
Doe het gehakt in een grote kom met de pijnboompitten, parmezaan en majoraan. Voeg de nootmuskaat , citroenschil en paneermeel toe. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg dan het eiwit toe en meng goed. Rol er ballen van en plaats dit 30 minuten in de koelkast. Doe 1 1/2 eetlepel in een pan en verwarm op matig hoog vuur. Bak de ballen en zodra ze mooi gekleurd zijn haal je ze eruit. Gooi de olie weg en doe de bouillon in de pan. Breng aan de kook en schraap met een lepel langs de bodem. Doe de bouillon samen met de ballen in een diepe braadpan. Voeg de tomaten, cherry tomaten laurierbladeren toe. Zet het vuur laag en doe een deksel op een pan. kook 20-25 minuten tot de gehaktballen gaar zijn. Voeg het citroensap toe. Dien op en garneer met Parmezaanse kaas.

Geef een reactie