IKEA SAUS: Honing, mosterd & dille

IKEA honing mosterd dille saus5Bij IKEA krijg je bij je zalm altijd zo’n lekkere saus. Liefdevoorlekkers maakt hem thuis zelf. En dat doe ik nu ook. Ik kon alleen geen mosterdzaad krijgen, die vervang ik door grove mosterd. Genieten! Deze saus blijf ik maken. 

IKEA honing mosterd dille saus1 IKEA honing mosterd dille saus2 IKEA honing mosterd dille saus3 IKEA honing mosterd dille saus4 IKEA honing mosterd dille saus5Bereiding
2 eetlepels fijngehakte dille
sap en rasp van ½ citroen
2 theelepels honing
1 theelepels grove mosterd
½ theelepels grof zeezout
1 eetlepel olijfolie

Ingredienten
Doe alle ingrediënten in een potje met 2 eetlepels water, flink schud flink en klaar. Ik sneed een stokbrood in plakken, belegde ze met zalm, een theelepel saus, zalmeitjes en een beetje waterkers.

Geef een reactie