ICE CREAM: Tomatensorbet

DSC_4605Dit noem ik nog eens een leuk voorgerecht. Het een soort gazpacho met een ijsje in het midden. En lekker dat het was. Je hebt wel een ijsmachine nodig om het te maken, maar verder is het heel makkelijk. Je verrast iedereen met dit spectaculaire voorgerecht. Genieten geblazen (bron: ztrdg.nl)DSC_4520DSC_4541DSC_4548DSC_4605

Ingrediënten
50 g suiker
16 tomaten
4 blaadjes basilicum + extra om te garneren
1 dopje wodka
1/2 citroen
peper en zout
Tabasco

Bereiding
Breng de suiker met 100 ml water aan de kook en laat afkoelen. Was de tomaten en maal ze fijn in de keukenmachine. Breng de helft op smaak met peper en zout en zet de soep in de koelkast. Voeg bij de andere helft de suikersiroop en wodka toe. Snij de blaadjes basilicum fijn. Pers er de citroen boven uit en voeg naar smaak een aantal druppels Tabasco toe. Draai het mengsel tot sorbet in de ijsmachine en zet in de vriezer. Verdeel de koude soep over 4 schaaltjes en schep er een bol tomatensorbet in. Garneer met blaadjes basilicum.

 

Geef een reactie