Homemade: Tapenade van zongedroogde tomaat en kaas

DSC_8074Wist je dat dit zo klaar is? Een heel stuk gezonder dan de bakjes tapenade uit de supermarkt. Maar dat hoef ik je na de blog van gisteren niet meer te vertellen. Je kunt er eindeloos op variëren en aanpassen naar je eigen smaak. Hier volgt het basisrecept. DSC_8045 DSC_8055DSC_8074Ingrediënten
150 gram zongedroogde tomaten in olie
1 eetlepel oregano
1 teentje knoflook
4 eetlepels geraspte oude kaas
handje olijven zonder pit
1-2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Pureer de tomaten met oregano, olijven en knoflook in een keukenmachine. Meng de kaas erdoor en voeg geleidelijk olie toe en pureer tot een smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomatentapenade in een schaaltje en zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Dag foute E-nummers.

2 Comments Homemade: Tapenade van zongedroogde tomaat en kaas

Geef een reactie