Maak het zelf, het smaakt zoveel beter. Voor de bucket list maak ik vandaag Pesto. Dat is zo verschrikkelijk makkelijk, je zult verbaasd zijn. Ik heb je gisteren laten zien wat er in een willekeurig potje pesto uit de supermarkt zit. Dat is echt geen pesto. Kijk mee hoe je je eigen pesto maakt.
Ingrediënten
3 flinke handen vol basilicumblaadjes
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
75 gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook
250 ml extra vergine olijfolie
zout en peper
Bereiding
Meng basilicum, kaas, pijnboompitten in een keukenmachine, terwijl je de olijfolie er langzaam in een dun straaltje bij giet. Draai het geheel tot een gladde pesto en breng deze op smaak met zout en peper. En dat is alles, je kunt het in de koelkast 2 tot 4 dagen bewaren, of invriezen in ijsblokjesvorm.
Lijkt me lekker, maar zie ik nou een stiekem teentje knoflook??
Knoflook hoort erin.Helemaal vergeten bij de ingrediëntenlijst te zetten, meteen even aangepast. Dank je wel voor je opmerkzaamheid Marianne 🙂
Je hebt helemaal gelijk; het is zo simpel en zoveel lekkerder dan een potje uit de supermarkt! Wat het nog lekkerder maakt, is als je de pijnboompitten even roostert. Wel laten afkoelen voordat je ze fijn maakt.