HOMEMADE: ontbijtkoek

8263937145_cf2542021d_cGisteren heb ik je laten zien wat er in een ontbijtkoek zit die je koopt in de supermarkt. Zelf maken is lekkerder, maar bij dit gerecht ga ik niet zeggen dat het zonder suiker, koolhydraten of vet is. Het is in ieder geval erg lekker en zonder E-nummer. 8264973188_c3ba60a2df_c8263906037_4fc875435c_c 8263908689_82658cd88f_c 8263937145_cf2542021d_c

Ingredienten
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 snuf zout
1 theelepel van elk:
Gemberpoeder
kaneel
korianderpoeder
snuf piment
100 gram bruine basterd suiker
150 gram honing
200 ml melk

Bereiding
Vet een bakblik (inhoud 1 liter) met een kwastje zachte boter in. Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix de ingrediënten en giet in de vorm. Bak de koek 1 uur tot gaar. Laat op een rooster afkoelen en pak dan in want dan blijft ie lekker sticky. Bron: Yvette van Boven

2 Comments HOMEMADE: ontbijtkoek

  1. Carla

    Gisteren gemaakt:erg lekker! Het deed mijn man denken aan een Antilliaans gebak dat wordt gemaakt van oud brood.

    Reply

Geef een reactie