HOME MADE: Pizza tomaat, spinazie & sardines

IMG_4875Ik maak thuis eigenlijk nooit pizza. Die eet ik graag buiten de deur. Toch een keer aan de slag ermee, maar dan wel met koelvers pizzadeeg. Niet helemaal van mezelf dus. Best grappig dit pizza-recept zonder kaas. Ook was het leuk om te doen, je maakt eigenlijk een hartig taartje met jou eigen favoriete toppings. Het eindresultaat was erg lekker. Toch maar eens vaker experimenteren met een home made pizza.IMG_4870IMG_4871IMG_4875Ingrediënten
koelvers pizzadeeg
4 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes
300 gram panklare spinazie
1 blikje sardines (120 gram)
3 tasty tomaten
1 teen knoflook
zout en peper
4 takjes verse peterselie

Bereiding
Bakplaat van oven invetten. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap (35-40 cm) en op bakplaat leggen. Oven voorverwarmen op 225 graden. Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en op hoog vuur ca. 1 minuut roerbakken, tot spinazie slinkt. Overdoen in vergiet en overtollig vocht eruit duwen. Sardines afgieten en droogdeppen met keukenpapier. Sardines in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Spinazie over deeglap verdelen. Sardines en tomaat over pizza verdelen en bestrijken met knoflookolie. Pizza bestrooien met zout en peper en in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar bakken. Peterselie fijn knippen en erover strooien. Pizza in vieren snijden en direct serveren.

1 Comment HOME MADE: Pizza tomaat, spinazie & sardines

Geef een reactie