HOME MADE: Kipsaté met satésaus

IMG_9178 (1)

Wat een feestje deze kipsaté . Nu maak ik dat wel vaker, maar de pindasaus is eigenlijk altijd van Wyko. Daar brengen we nu verandering in, want deze saus is heerlijk. Die gaat meteen naar mijn favorietenlijst. Je kan de saus glad maken met een staafmixer of een blender, maar ik heb de saus gelaten zoals hij is. Het vlees marineren en een nachtje in de koelkast, saus maken en je kunt genieten van een heerlijk stukje kip. Echt het proberen waard.

DSC_7935 DSC_7936 DSC_7950 DSC_7951 DSC_7968 DSC_7991 IMG_9178 (1)

Ingrediënten
kipsate
600 gram kipfilet in stukjes
1 teen knoflook, geperst
1 chili, fijngesneden
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel honing
Saus
2 eetlepels kokosnootolie
1 halve ui, gesnipperd
1 chili, fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
150 gram pindakaas
1 theelepel honing
200 ml kokosmelk
1 theelepel vissaus
Sojasaus

Bereiding
Maak een dag van tevoren de marinade. Doe alle ingredienten voor de marinade in een blender en maal fijn. Giet de saus bij de kipfilet in een plate lage schaal. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Verwarm de kokosnootolie in een pan, fruit de uien, chili en knoflook glazig. Zet het vuur laag. Voeg de pindakaas en honing toe. Roer snel door, zodat het niet aan de bodem blijft plakken. Giet het mengsel in de blender en maak er een gladde saus van. Voeg de kokosmelk toe en mix nog even door. Als de saus te dik is voeg nog wat kokosmelk toe. Zet de saus opzij. Rijg de kipfilet aan houten satestokjes en bak ze in een grill pan bruin en gaar. Ongeveer 10 minuten aan beide kanten. Serveer de sate met saus (als deze is afgekoeld even opwarmen).

Geef een reactie