HOME MADE BIG MAC

Geen hamburger smaakt zo goed als de Big Mac. De reden? De speciale saus die McDonald’s bovenop de dubbele burger doet. Je kan deze burger makkelijk zelf maken, en met deze saus smaakt jouw burger thuis precies als de echte Big Mac. Door de saus is de burger niet van het origineel te onderscheiden. En niet geheel onbelangrijk, deze Big Mac saus is niet alleen lekker op een burger, maar is ook erg lekker bij patat of als saladedressing.

Print

Big Mac

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 plakken cheddar
  • ijsbergsla
  • 2 hamburger broodjes met sesam
  • 1 augurk in plakjes

Saus

  • 1 kwart ui gesnipperd
  • 1 augurk gesnipperd
  • 1/2 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel piccalilliy
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • scheutje witte wijn azijn
  • zout en peper

Recipe Notes

Meng het gehakt met 2 eetlepels suiker. Rol het gehakt in je hand tot ballen. en maak er platte burgers van 1 cm dik. Bedek de burgers met folie en leg ze minimaal 1 tot 2 uur in de vriezer. Snij 1/4 ui en 1 augurk heel fijn. Meng dit met de ketchup, mayonaise, piccalilly, mosterd, de ui en augurk door elkaar. Doe er vervolgens een scheutje azijn bij. (proef en pas aan). Zet de saus in de koekast tot gebruik. Bak de burgers gaar op een grillplaat of in de pan. Snij het brood in drieën en bak ze ook op de plaat of in de pan. Smeer de saus op het onderste broodje en leg hier gesnipperde ui, sla een plak cheddar en dan de burger er bovenop. Leg hierop een broodje en herhaal het beleg. Voeg er nog een augurk bij en maak het compleet met het laatste broodje. Pak het broodje in in een bakpapier en doe dit 1 min in magnetron op de laatste stand, eet smakelijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.