HELLO SPRING: Zalm in kruidenmarinade

by simkktnl

Zalm in kruidenmarinade Doorgebakken zalm is niet echt iets waar ik blij van word. Als ik het bak, doe ik dat heel kort. Zalm moet bij mij gewoon zacht zijn.  Maar goed ik dwaal af van dit feestje op mijn bord. Deze zalm wordt niet gebakken maar gaart in de marinade. Daar hoef je dus echt geen kok voor te zijn. Het is super makkelijk en gewoon heerlijk. 

Zalm in kruidenmarinade Zalm in kruidenmarinade Zalm in kruidenmarinade Zalm in kruidenmarinade
Ingrediënten
3 limoenen
6 eetlepels olijfolie
zout en peper
suiker (naar smaak)
15 gram verse dille
25 gram verse bieslook
2 Schotse zalmhaasjes
30 gram rucola

Bereiding
Limoenen uitpersen. In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak. Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren. Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden. Plakjes zalm in marinade leggen. Schaal afdekken met plasticfolie en zalm 1 uur in de koelkast laten marineren. De vis gaart zo in de marinade. Plakjes zalm uit marinade nemen en op de borden leggen. Resterende marinade over zalm scheppen. Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.

You may also like

2 comments

Dick 6 april, 2016 - 11:05

Lijkt mij heerlijk. Ga ik het weekend uitproberen.
Complimenten voor je blog en je foto’s.

Reply
simkktnl 6 april, 2016 - 16:56

Hi Dick, Eet smakelijk alvast! Groet, Simone

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.