HELLO SPRING: Zalm in kruidenmarinade

DSC_8861 Doorgebakken zalm is niet echt iets waar ik blij van word. Als ik het bak, doe ik dat heel kort. Zalm moet bij mij gewoon zacht zijn.  Maar goed ik dwaal af van dit feestje op mijn bord. Deze zalm wordt niet gebakken maar gaart in de marinade. Daar hoef je dus echt geen kok voor te zijn. Het is super makkelijk en gewoon heerlijk. 

DSC_8815 DSC_8816 DSC_8821 DSC_8861
Ingrediënten
3 limoenen
6 eetlepels olijfolie
zout en peper
suiker (naar smaak)
15 gram verse dille
25 gram verse bieslook
2 Schotse zalmhaasjes
30 gram rucola

Bereiding
Limoenen uitpersen. In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak. Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren. Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden. Plakjes zalm in marinade leggen. Schaal afdekken met plasticfolie en zalm 1 uur in de koelkast laten marineren. De vis gaart zo in de marinade. Plakjes zalm uit marinade nemen en op de borden leggen. Resterende marinade over zalm scheppen. Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.

2 Comments HELLO SPRING: Zalm in kruidenmarinade

Geef een reactie