HELLO AUTUMN: Kip met mosterd, spek en tomaten

DSC_7395Regen, wind, het is herfst. Dan wordt het tijd voor gerechten uit de oven. Deze kip uit de oven is eenvoudig en super lekker. Krijg je eters en wil je niet lang in de keuken staan, dan is dit een prima maaltijd.. Je kan alles van tevoren klaarmaken. Als je gasten voor de deur staan schuif je de schaal in de oven en na 30 minuten staat er iets heerlijks op tafel. (Bron: Puur eten/Pascale Naessens)IMG_2284 IMG_2292 IMG_2300DSC_7395Ingredienten
6 of 8 onderbouten van de kip
12 plakken spek
4 tomaten
6 takjes rozemarijn
Mosterd

Bereiding
Giet olijfolie in een pan en bak de kip bruin op een matig vuur ( 15 minuten). Snijd intussen de tomaten in plakken en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Kruid ze met peper. Smeer elke kippenbout in met een eetlepel mosterd, leg er een takje rozemarijn op en rol ze in 2 plakjes spek. Leg de bouten op de tomaten. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.

4 Comments HELLO AUTUMN: Kip met mosterd, spek en tomaten

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #8 - SimKookt

  2. VANHUFFELEN KARIN

    Hey Sophie even een vraagje over dit recept .Als je de kip in de oven steekt 30 min op 180 gr is dit dan gaar van binnen ? GRTJ KARIN

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Karin, Bij mij was de kip gaar. Maar je kan het natuurlijk even checken na 30 minuten en als de kip niet gaar is even wat langer in de oven laten. Eet smakelijk! Groet, Simone

      Reply

Geef een reactie