Regen, wind, het is herfst. Dan wordt het tijd voor gerechten uit de oven. Deze kip uit de oven is eenvoudig en super lekker. Krijg je eters en wil je niet lang in de keuken staan, dan is dit een prima maaltijd.. Je kan alles van tevoren klaarmaken. Als je gasten voor de deur staan schuif je de schaal in de oven en na 30 minuten staat er iets heerlijks op tafel. (Bron: Puur eten/Pascale Naessens)
Ingredienten
6 of 8 onderbouten van de kip
12 plakken spek
4 tomaten
6 takjes rozemarijn
Mosterd
Bereiding
Giet olijfolie in een pan en bak de kip bruin op een matig vuur ( 15 minuten). Snijd intussen de tomaten in plakken en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Kruid ze met peper. Smeer elke kippenbout in met een eetlepel mosterd, leg er een takje rozemarijn op en rol ze in 2 plakjes spek. Leg de bouten op de tomaten. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.
Pingback: THIS WEEKS RECIPES #8 - SimKookt
Dit kipgerecht zier er héérlijk uit & is ook gemakkelijk te maken!
MMMMMM!
Hey Sophie even een vraagje over dit recept .Als je de kip in de oven steekt 30 min op 180 gr is dit dan gaar van binnen ? GRTJ KARIN
Hi Karin, Bij mij was de kip gaar. Maar je kan het natuurlijk even checken na 30 minuten en als de kip niet gaar is even wat langer in de oven laten. Eet smakelijk! Groet, Simone