HELLO AUTUMN: Kip met mosterd, spek en tomaten

by simkktnl

Kip met mosterd, spek en tomatenRegen, wind, het is herfst. Dan wordt het tijd voor gerechten uit de oven. Deze kip uit de oven is eenvoudig en super lekker. Krijg je eters en wil je niet lang in de keuken staan, dan is dit een prima maaltijd.. Je kan alles van tevoren klaarmaken. Als je gasten voor de deur staan schuif je de schaal in de oven en na 30 minuten staat er iets heerlijks op tafel. (Bron: Puur eten/Pascale Naessens)Kip met mosterd, spek en tomaten Kip met mosterd, spek en tomatenKip met mosterd, spek en tomatenIngredienten
6 of 8 onderbouten van de kip
12 plakken spek
4 tomaten
6 takjes rozemarijn
Mosterd

Bereiding
Giet olijfolie in een pan en bak de kip bruin op een matig vuur ( 15 minuten). Snijd intussen de tomaten in plakken en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Kruid ze met peper. Smeer elke kippenbout in met een eetlepel mosterd, leg er een takje rozemarijn op en rol ze in 2 plakjes spek. Leg de bouten op de tomaten. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.

You may also like

4 comments

THIS WEEKS RECIPES #8 - SimKookt 11 oktober, 2014 - 07:56

[…] super lekker. Krijg je eters en wil je niet lang in de keuken staan, dan is dit een prima maaltijd Kip met mosterd, spek en tomaat Deze staat met stip op nummer 1 in mijn recepten. Wat lekker. Dit heerlijke gerecht is zo klaar en […]

Reply
Sophie 29 januari, 2015 - 23:22

Dit kipgerecht zier er héérlijk uit & is ook gemakkelijk te maken!

MMMMMM!

Reply
VANHUFFELEN KARIN 6 januari, 2017 - 10:00

Hey Sophie even een vraagje over dit recept .Als je de kip in de oven steekt 30 min op 180 gr is dit dan gaar van binnen ? GRTJ KARIN

Reply
simkktnl 6 januari, 2017 - 10:58

Hi Karin, Bij mij was de kip gaar. Maar je kan het natuurlijk even checken na 30 minuten en als de kip niet gaar is even wat langer in de oven laten. Eet smakelijk! Groet, Simone

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.