HEALTHY LIFESTYLE: Zomer, je huid & voeding

by simkktnl

sum 2014Gezond eten is ook goed voor je huid. Gedurende de zomer geniet je van een BBQ, een picknick en een strandfeest. Dit heeft allemaal invloed op hoe je je voelt en hoe je eruit ziet. En dan bedoel ik niet je gewicht. Het is niet alleen de zon die schadelijk is voor je huid, wat je eet kan een invloed hebben op de gezondheid van je huid. Wat kan je deze zomer het beste eten voor een mooie huid?
DSC_1812
Bessen. Bramen, bosbessen, frambozen en aardbeien zijn er volop. Ze zitten boordevol met antioxidanten en helpen tegen de schadelijke effecten van de zon
Watermeloen. Echt een symbool van een zomerse dag. Bestaat voor ongeveer 90% uit water en dat is goed voor de hydratatie. Daarnaast vol met vitamine C, dat is weer goed voor je collageenproductie. En antioxidanten die weer helpen bij de tekenen van veroudering.
Ananas. Naast de vitamine en mineralen die in een ananas zitten bevat het ook het enzym bromelaïne. Dit helpt bij de bestrijding van ontstekingen. Dat helpt je wanneer je last hebt van een verbrande huid door de zon.
Citrusvruchten. Sinaasappelen, grapefruits, citroenen en limoenen zijn goed voor je huid, Vitamine C en aminozuren spelen een rol bij de collageenproductie en dat houdt je huid jong.DSC_2006
Komkommer. Een komkommer wordt wel eens op gezwollen ogen gelegd ter verlichting. Omdat ze vol zitten met water zijn ze goed voor de hydratatie van je huid.
Tomaten. Perfecte voeding om je huidcellen te beschermen. Dankzij de Lycopene die het bevat en fijne lijntjes en rimpels tegengaat.
Zalm. De omega-3 vetzuren zijn een belangrijk onderdeel bij de regulatie van de olieproductie van de huid.DSC_1626

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.