HEALTHY LIFESTYLE: Kersen, een gezonde keuze

by simkktnl

DSC_3212Kersen eten is zomer, zon en vakantie. Even afspoelen en genieten maar. Ze zijn niet alleen heel lekker maar ook nog heel erg gezond. Kijk mee naar een redenen waarom je ze moet eten. En vergeet niet, geniet van de zomer en die zonnige kersen.

DSC_3161Natuurlijke suikers: Het geeft je energie een boost. Kersen helpen op een natuurlijke manier je energie te verhogen. De energie komt uit natuurlijke suikers van de kers en helpt je ook je humeur te verbeteren. Dus heb je een middagdip, neem een handje druiven en je voelt je meteen beter.
Melatonine: Ben je een slechte slaper? Kersen helpen je daarbij. Ze bevatten melatonine, helpt je in slaap te komen. Geregeld een handje kersen en je slaapt een stuk beter.
Vitamine A: Kersen zijn goed voor je ogen en je huid. Ze bevatten vitamine A en een deel daarvan is betacaroteen. Dit helpt je zicht en houdt je ogen gezond. Retinol is een ander deel in vitamine A en dat helpt je huid gezond te houden. Kersen bevatten ongeveer 20 keer meer vitamine A dan aardbeien of bosbessen, dus vaker eten?DSC_3145
Vezels. Gezonde spijsvertering. In kersen zitten veel vezels. Het is goed voor je spijsvertering en voor het verlagen van je cholesterol. Een handvol kersen is genoeg om een kwart van je dagelijkse behoefte aan vezels binnen te krijgen.
Antioxidanten Kersen helpen ook pijn te verlichten en zwellingen te verminderen. Dit komt door anthocyanen (soort antioxidant), die verminderen pijn en zwelling bij verschillende chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld jicht en artritis. Daarnaast verbetert het je hersenfunctie als je een beetje vergeetachtig bent. Kersen helpen bij verlies van je geheugen ongeacht je leeftijd.
Kalium. Hoewel er in bananen per portie meer kalium zit dan een portie kersen, maar als je niet van bananen houdt zijn kersen een goede vervanging van een bron van kalium. Dit helpt bij het voorkomen van spierkrampen, en zelfs bij menstruatiepijn.

DSC_3224Het is zomer en ze zijn er volop. Geniet van deze gezonde snack!

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.