HEALTHY LIFESTYLE: Cooking for one

by simkktnl

Instargram snapshots 1904Vind je alleen eten niet leuk? Soms heb ik daar ook last van. Normaal gesproken vind ik koken heel ontspannend werken. Na een dag achter een computerscherm kan ik mijn creativiteit in de keuken kwijt. Maar iedere dag? Nee, daar heb ik ook niet altijd zin in. Hier volgen een paar tips voor koken alleen.instagram snapshots #1712

Kook grote porties. Maak bijvoorbeeld in het weekend een grote pan soep of pastasaus en vries die in. Het bespaart je geld en als je dan na een lange dag thuiskomt, hoef je het alleen maar op te warmen en kan je snel genieten van een home made maaltijd.
Ga op zoek naar recepten die je makkelijk kan invriezen.menu planning1

Maak een weekplanning. Er is toch niets ergers dan thuiskomen en niet weten wat je gaat eten. Je hebt niets in huis en je kan niets verzinnen. Zoek voor een week een aantal recepten uit die je makkelijk kan maken en haal de ingredienten in huis. Zo voorkom je dat je geduurde de week ongezonde maaltijden laat bezorgen.

Carpaccio met rode portsaus1Experimenteer. Kijk ook eens naar de voordelen van koken voor jezelf en experimenteer. Je maaltijd hoeft niet perfect te zijn, pak gewoon je favoriete ingredienten en probeer eens wat dingen uit. Als het mislukt, jammer weer wat geleerd. Lukt het, dan is het extra genieten.

Spaghetti bolognese met rode wijn4Hergebruik. Als je tijd maakt om bijvoorbeeld een eigen tomatensaus te maken, gebruik die saus ook voor andere lekkere gerechten. Eigen gemaakte sausen etc. maken gerechten een feestje. Dus maak ze en gebruik ze voor meerdere toepassingen in je gerechten.

IMG_2924Ontspan. Als je alleen voor jezelf hoeft te koken ben je heel flexibel. Als je geen zin hebt om te koken, doe je het gewoon niet. Dan haal je gewoon iets uit de vriezer.

Koken voor 1 persoon heeft meer voordelen dan je denkt, met een beetje creativiteit, planning en een ontspannen houding eet je iedere dag iets lekkers !

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.