HEALTHY LIFESTYLE: Begin je dag met 1 glas water met citroen

by simkktnl

DSC_2006Waarom is het een goed idee om iedere dag te beginnen met een glas water met citroensap? Wat zijn de gezondheidsvoordelen? Hier volgen 5 redenen om je dag te beginnen met een glas water met citroensap.

DSC_1957Spijsvertering. Het stimuleert niet alleen je darmkanaal, maar helpt ook bij het zuiveren van je lever.
Immuunsysteem. Cirtrusfruit is rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt bij de bestrijding van verkoudheid en helpt je bij de ondersteuning van ijzer absorptie.
pH-Balans. Als de pH-waarde van je lichaam niet in balans is, is het bevattelijk voor ziekte. Citroenen helpen erbij om te zorgen dat je pH-waarde in balans is. Dit is belangrijk wanneer je veel vlees eet of alcohol drinkt.
Detox. Citroensap is een natuurlijke diuretica, wat betekent vochtafdrijver. Het helpt je nieren en stimuleert je lever.
Energie. Na een paar dagen zul je merken dat je er meer energie van krijgt. De combinatie van water en citroen helpt de hydratatie en helpt je zuurstoftoevoer in je bloed. Je voelt je er beter door.
Huid. Uitdroging maakt dat je huid er grauw uitziet. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij een gezonde huid. De antioxidanten helpen bij het bestrijden van ouderdomsverschijnselen.

Een klein puntje, pas of voor het glazuur van je tanden: Poets je tanden voordat je het sap drinkt, niet direct erna. Wacht dan een uur voordat je gaat poetsen. Met een rietje drinken helpt ook.

You may also like

2 comments

MarjaK 29 juni, 2014 - 08:26

Ascorbinezuur is Vitamine C…

Reply
simkktnl 29 juni, 2014 - 08:30

Thanks, ik heb het meteen even aangepast

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.