HEALTHY LIFESTYLE: An apple a day keeps the doctor away?

by simkktnl

IMG_5355An apple a day keeps the doctor away. Is een appel het meest gezonde fruit wat er bestaat? Of kan je ook een ander stuk fruit nemen? Wat zijn precies de voordelen van een appel per dag ? kijk even mee.

Net zoals ander fruit is een appel goed voor je gezondheid. Ten eerste bevat een appel geen cholesterol, vet en natrium. Een appel bevat ongeveer 80 calorieën. Het een goede keus als je wilt afvallen. Het geeft 22 gram koolhydraten (7% van je dagelijkse behoefte). Daarnaast geven ze je energie. Het is ook nog een goede bron van vezels.

DSC_2866Een appel geeft je veel gezonde voedingstoffen om je lichaam gezond te houden, vitaminen, mineralen en antioxidanten:

  • Fytonutriënten: (stoffen die in plantaardig voedsel zitten welke erg belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid)Dit zijn vitamine A, vitamine E en bètacaroteen. Ze beschermen tegen diabetes hart- en vaatziekten en astma.
  • Vitamine C: Het beschermt je immuunsysteem en beschermt je tegen allerlei ziekten. Het helpt ook de huidveroudering tegen te gaan.
  • Pectine: het is een oplosbaar vezel die zorgt voor een gezonde spijsvertering. Helpt je cholesterol en je bloeddruk te verlagen. Appels staan bekend om de grote hoeveelheid pectine die ze bevatten.
  • Borium: een mineraal wat goed is voor je botten en je hersenen
  • Quercetine:. Het is een belangrijke bron van Bio flavonoïden en staan bekend om hun bloedvat versterkende werking.

Eigenlijk betekent “An Apple a day keeps the doctor away” dat je nooit ziek zou kunnen worden van die appel per dag. Een appel is wel goed voor je, maar helaas zal het niet kunnen voorkomen dat je ooit gezondheidsproblemen gaat krijgen. We is het zo dat je je bezoek aan de dokter zou kunnen verminderen op lange termijn als je iedere dag een stuk fruit zou eten. Het is een goed iedere om verschillende vruchten in je dagelijkse voeding op te nemen, zoals citrusvruchten, bessen etc. Dus kom maar op met die appel.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.