Maaltijdsalades, zodra de zon weer gaat schijnen wil ik die maken. Gewoon niet te moeilijk, zo klaar en lekker. Deze salade een variatie met walnoten, champignons en walnoten. Het water loopt me nog in de mond, deze was heerlijk. De gerookte kip zorgde ervoor dat het voldoende was als avondmaaltijd. Verder was het eigenlijk een fluitje van een cent. Probeer deze salade met gerookte kipfilet en champignon een keer.
Ingrediënten
1 bakje champignons
3 bosuitjes, in ringen
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel balsamicoazijn
50 gram walnoten
80 gram eikenbladslamelange
1 gerookte kipfilets, in dunne plakken
Bereiding
Champignons schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 minuten in 2 eetlepels olie fruiten. Champignons toevoegen en al omscheppend 3-4 minuten bakken. Laatste minuut knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van olie, zout en peper. Walnoten grof hakken. Sla over vier borden verdelen, kipfilet en Champignons erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met walnoten.