HAVE A BALL: Knoflookgehaktballetjes met rozemarijn

DSC_7560
Ik heb nog nooit gehaktballen uit de oven gemaakt. Ik bak ze altijd in een pan. Het korstje wordt niet zo krokant, ze blijven wat zachter. Ze waren eerlijk gezegd zo lekker dat ik deze zeker vaker ga maken. Zeker het proberen waard.DSC_7550 DSC_7553 DSC_7554 DSC_7557 DSC_7560

Ingrediënten
1 kg rundergehakt
1 groot ei
75 gram parneermeel
½ ui, gesnipperd
1 kleine gepofte knoflook
1 bol gepelde knoflook
1 takje rozemarijn, gerist en fijngehakt
een paar takjes rozemarijn
1 theelepel Worcestersaus
Zout en peper

Bereiding
Gepofte knoflook: Snijd de top van de knoflook eraf en giet er een beetje olijfolie in. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en bak dit 30 tot 35 minuten in een oven op 200 graden. Je kunt dit een dag van tevoren doen en de bol bewaren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en smeer een ovenschaal in met wat olijfolie. Kneed in een grote schaal het gehakt, ei, parneermeel, ui, fijngehakte rozemarijn, Worcestersaus, zout en peper goed door. Haal het pulp uit de gepofte knoflookbol en meng dit goed door het gehaktmengsel. Maak van het gehakt balletjes van ongeveer 4 cm en plaats ze in de ovenschaal. Leg de teentjes knoflook tussen balletje en leg de rozemarijn erop. Dek de ovenschaal af met aluminumfolie en bak 35 minuten in de oven. Haal het folie eraf en bak nog 15 minuten tot de balletjes gaar zijn.

1 Comment HAVE A BALL: Knoflookgehaktballetjes met rozemarijn

  1. Pingback: INSTAGRAM SNAPSHOT #29 | SimKookt

Geef een reactie