HARTIGE SNACK: Kip & Cola

DSC_2712Let’s meet Chili met kip en cola. Cola maakt de marinade een echte winnaar. Ik marineer graag 24 uur, maar dat hoeft natuurlijk niet. Cola, ketchup, knoflook en een beetje tabasco en je hebt een winnaar. Nu even kijken of we ook deze wedstrijd kunnen winnen.DSC_2577DSC_2597DSC_2612DSC_2712Ingrediënten
10 eetlepels ketchup
250 ml cola
1 theelepel tabasco
2-3 teentjes knoflook, geperst
1 kilo kipdrumsticks

Bereiding
Verdun de ketchup met de cola en breng het mengsel op smaak met tabasco, knoflook en zout en peper naar smaak. Breng de marinade met de drumsticks aan de kook en laat ze 45 minuten op laag vuur met de deksel op de pan doorkoken, roer af en toe door. Laat de kip in de marinade afkoelen.Verwarm de ovengrill. Leg de drumsticks inclusief marinade in een ovenschaal, plaats hem net onder de grill. Gril de drumsticks in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig. Keer ze halverwege en schenk zo nodig de overtollige marinade af.

Geef een reactie