HAPPY HEALTHY LIFE #6: No Crap

by simkktnl


Ik zit achter mijn laptop en wat ga ik nu schrijven? Hoe goed dat het ging? Of gewoon maar zeggen hoe het werkelijk was? Ik ga het gewoon zeggen. Het ging helemaal niet zo goed. Zeg maar gerust het ging slecht. Wel vreemd om te zien dat een maand niet drinken mij veel makkelijker af gaat dan een maand no crap eten. Lees even mee.

Dat het niet goed ging mag wel duidelijk zijn. Waarmee het slecht ging was eigenlijk het snoepen. Doordat ik dat niet meer mocht van mezelf was het enige waar ik nog aan kon denken was zoetigheid.

Nu is het ook zo dat er in mijn leven heel veel verleidingen zijn gedurende de werkweek. Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij mij is er altijd wel iemand jarig, er wordt altijd door iemand iets lekkers meegenomen en zelfs bij de lunch liggen er allerlei verleidingen op de loer.


Het vreemde is dat ik helemaal niet zo een snoepkont ben, erger nog ik kom nooit in de verleiding als ik in de supermarkt loop. Ik ben meer iemand van de hartige snacks, kaas, borrelhapjes etc. Daar kan ik nog wel eens voor bezwijken. Maar nu ik niet meer mag snoepen, kan ik het helemaal niet meer kan weerstaan. Ik wil het gewoon en erger nog het kan me niet zoet genoeg zijn. Echt ik heb veel meer gesnoept dan ik normaal zou doen. En dan bedoel ik serieus veel meer.


Dus tot nu toe kan de conclusie alleen maar zijn dat deze uitdaging een averechts effect heeft. Ik vind het niet eens zo lekker, al die zoete meuk. Maar om nu al de handdoek in de ring te gooien is me te gortig. Dus geef ik het nu nog 2 weken en ik beloof je, ik ga zeker heel erg mijn best doen. Als het dan niet werkt moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Want ik word niet er niet echt blij van en dat kan toch niet de bedoeling zijn van een Happy Healthy Life.

You may also like

4 comments

Maria 11 maart, 2017 - 10:32

Haha, heel herkenbaar! Tips: gedroogd fruit snoepen, stukje donkere chocola (niet van die flinterdunne), verleidingen 10′ uitstellen en dan pas beslissen en tenslotte; beseffen dat je lijf actief stoffen aanmaakt die verslavend werken. Daar kan alleen wilskracht tegenop. Succes!

Reply
simkktnl 11 maart, 2017 - 16:21

Thanks Maria, daar ga ik mee aan de slag!

Reply
Agnes 11 maart, 2017 - 22:50

Ja, zo gaan die dingen. Wat je niet mag, dat wil je. Net als iemand zegt: Je mag niet naar boven kijken. Dan is er maar één ding dat je wil….naar boven kijken! Ik heb het los gelaten. Alleen meer bewegen hou ik er in. En kokosdieet. Werkt als een tierelier. Mag alles eten behalve kokos 🙂
Succes met komende weken! En wees niet te streng voor jezelf.

Reply
simkktnl 12 maart, 2017 - 09:38

Haha, dat kokosdieet ga ik ook maar eens proberen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.