HAPPY HEALTHY LIFE #5: No Crap

by simkktnl


De maand geen alcohol heeft positieve effecten gehad op mijn Happy Healthy Life. Ik slaap heerlijk en drink alleen bij speciale gelegenheden. Nu wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had eerst het plan om een maand geen suiker te eten, maar dat gaat me net iets te ver. Dus het wordt een maand geen ongezonde tussendoortjes eten. Geen chips, koek, snoep, chocolade, friet, kroket, afhaalmaaltijden en pakjes en zakjes meer. Dus dat wordt een maand ‘No Crap’ eten.


Nu eet ik redelijk gezond al zeg ik dat zelf. Maar ik kan ook snoepen en genieten van gefrituurde snacks. En vooral tijdens mijn werkdag kan ik me nog wel eens vergrijpen aan allerlei lekkere dingen. Er is altijd wel iemand jarig, standaard staan hier allerlei lekkere maar o zo ongezonde dingen in de kast. Na het eten van veel zoetigheid en of vettige frituur kan ik me nog wel eens moe, futloos en uitgeput voelen. Dat zijn al redenen genoeg om deze uitdaging aan te gaan.

Wat ga ik niet meer eten een maand lang: Frisdrank, zoetigheid zoals snoep, toetjes, taart, chocolade en alles wat gefrituurd is. Eigenlijk alle producten die toegevoegde/verborgen suikers bevatten. Natuurlijke suikers zoals ze je vind in fruit eet ik wel.


Wat zijn de veel genoemde voordelen? Je valt er van af, je voelt je fitter. Je krijgt een mooiere huid, haren en nagels. Je stoelgang verbeterd en je heb minder last van stemmingswisselingen. Ik ben benieuwd.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.