HAPPY HEALTHY LIFE #4: Dry Januari

by simkktnl

2014-05-11-1
Het zit er weer op “Dry January”. Een maand geen alcohol drinken. Vond ik het moeilijk?  Wat heeft me dat gebracht? Ga ik het volgend jaar weer doen?  Of zeg ik noot meer. Lees verder.

DSC_2006
De eerste week was even wennen. Ik dronk eigenlijk best vaak een glas wijn. Als ik thuiskwam tijdens het koken. Zaterdag eind van de dag met een glas op de bank. Lunchen met een vriendin, zondagmiddag bij de familie. Er waren zoveel momenten dat ik een glas nam. Dus de eerste week was even wennen. Nee zeggen tegen mezelf en nee zeggen tegen anderen.

img_5743
Na die eerste week was het eigenlijk redelijk makkelijk. Thuis wordt er helemaal niet meer gedronken en ik heb het ook niet meer in huis gehaald, dus verleiding was er niet. Daar was ik heel snel aan gewend en missen doe ik het ook niet. Hoe grappig is dat?
IMG_0190
Wat nog wel lastig bleek was in gezelschap. Het is algemeen geaccepteerd dat je drinkt. Erger nog, als ik nee zegt wordt er vreemd opgekeken. Wat ben jij ongezellig, eentje kan toch wel etc. Dat heb ik wel als iets lastigs ervaren. En heb ook 1 keer bewust gekozen om tijdens een avond wel ja te zeggen tegen het glas wijn. Daarna heb ik het gewoon weer opgepakt en geen behoefte meer gehad om een glas te pakken.
IMG_0743
Wat heeft het me opgeleverd? Het grootste voordeel van niet drinken is voor mij toch wel dat ik lekker slaap en me fitter voel als ik opsta. Daar word ik blij van. En wat nu? Ik denk de 80/20 regel. Over het algemeen geen alcohol drinken, alleen met speciale gelegenheden, zoals een lekker etentje of lunch. Geen wijn in huis halen en dat als een normale situatie ervaren  Lekker slapen en fit wakker worden, dat is het doel. En als ik dan een avondje iets drink is het niet erg, de rest van de week geniet ik weer van mijn goede nachtrust. Ze zeggen als je een maand lang (na december) geen alcohol drinkt, je aanzienlijk minder drinkt in de 6 maanden hierna ten opzichte van wat je voor ‘dry January’ dronk. Dus daar ga ik voor en volgend jaar doe ik het weer, zo’n maandje niet drinken. Happy Healthy Life!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.