HAPPY HEALTHY LIFE #3: Dry January

by simkktnl

IMG_7184 (1)Een maand geen wijn drinken is best een succes. Ik ben er bijna. 4 januari gestart, en dus de einddatum is 4 februari. Nog een week en dan zit het er alweer op. Dat ging best snel en niet altijd even goed. Lees verder voor een update.  IMG_5685De lastigste momenten zijn de momenten als ik gezelschap ben. Er is altijd wel een momentje dat iemand zegt, zullen we een wijntje nemen. Als ik dan nee zeg, is het antwoord vaak wat ongezellig, eentje kan toch wel? Dat maakt het moeilijker. Want eigenlijk vind ik dat ook wel ongezellig. Een glas wijn is voor mij nog steeds verbonden aan gezelligheid.

IMG_6395
Natuurlijk moest het er een keer van komen, ik ging in de fout. Een avond heb ik bewust een uitzondering gemaakt. Waarom? Omdat het een speciale gelegenheid was. Ik weet dat is geen excuus, maar de verleiding was iets te groot. Ik heb het daarna gewoon weer opgepakt, misschien is het verstandig om de komende tijd maar de verleidingen uit de weg te gaan.

IMG_5495Hoe zit het met de voordelen?
Slaap ik beter? Absoluut. Ik merk dat ik rustiger slaap. Tussendoor wakker worden doe ik ook niet meer. Heerlijk is dat. Ik word fris wakker, heb meer energie. Dat noem ik nog eens een voordeel.
Ben ik afgevallen? Zoals je misschien weet heb ik geen weegschaal. Dus ik kan het niet meten in kilo’s. Maar ik merkte afgelopen week wel dat mijn broek minder strak zat. Ik voel me ook minder opgeblazen. Dus waarschijnlijk ben ik wel iets afgevallen. Leuke bijkomstigheid!
Heb ik een glanzend huidje? Daar zie ik niet veel verschil. Maar dat kan ook komen omdat ik geen probleemhuid heb. Omdat ik niet drinkt en goed slaap zie ik er wel frisser uit als ik s morgens in de spiegel kijk.
Heb ik geld bespaard? Ik heb het tot nu toe niet bijgehouden. Maar het lijkt van wel. Een fles wijn kost gauw 6 euro en die heb ik helemaal niet meer gekocht. Dus ja. Ook een fijne bijkomstigheid.

IMG_3797Nog een week te gaan. Met de resultaten tot nu toe ben ik wel heel blij. Vooral dat slapen heeft een effect op mijn Happy Healty Life. Ik slaap goed, dus wordt frisser wakker en ik heb meer energie. Over twee weken volgt er weer een update met de conclusie, wat ik geleerd heb, hoe nu verder met die lekkere wijntjes en mijn gewoontes.

 

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.