HAPPY HEALTHY LIFE #2: Dry January

by simkktnl

IMG_2093
Ik begon Dry January op woensdag 4 januari. Een maand geen alcohol drinken. Het was mijn eerste werkdag na de vakantie en ik weer in een normaal ritme ging leven. Dat maakt de start wat makkelijker. Dus eigenlijk ben ik nog geen twee volle weken bezig. Hoe ging het me af de eerste twee weken? Merk ik al wat van de positieve effecten?

IMG_0140Het is wel even wennen, die eerste dagen. Vorig jaar januari deed ik hetzelfde, een maand niet drinken. En het was er weer goed ingeslopen die gewoonte van na het werk tijdens het koken een wijntje drinken. Dus ik heb de eerste dagen even moeten denken, dat wijntje nemen we even niet.

IMG_1234

Slaap ik beter? Het lijkt van wel. Ik heb het gevoel dat ik rustiger slaap. Misschien zelfs wat dieper. In ieder geval word ik vitter wakker.
Ben ik afgevallen? Ik heb geen weegschaal, maar mijn gevoel zegt niet echt. Maar goed, dat was ook niet mijn doelstelling.
Heb ik een glanzend huidje? Daar zie ik niet veel verschil. Het enige wat ik natuurlijk nu zie is een fris gezicht in de spiegel. Na een avondje gezellig wijntjes drinken is dat wel eens anders geweest.
Heb ik geld bespaard? Daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar in ieder geval hoef ik niet te sjouwen met flessen wijn en naar de glasbak. Dus het zal op de lange termijn echt wel iets schelen.

img_3929

Ik ben er natuurlijk nog niet, ben nog niet eens halverwege. Maar ik voel me vitter, slaap beter. Moet nog wel wennen aan het nee zeggen tegen een wijntje. Ik en eigenlijk iedereen in mijn omgeving associeert het toch wel met gezelligheid. Daardoor voel ik me soms een spelbreker. Maar we zetten door, nog 2 1/2 week te gaan.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.