HAPPY HEALTHY LIFE #1: Dry Januari

by simkktnl

IMG_7130 (1)

Happy new year! Goede voornemens voor 2017? Daar doe ik meestal niet aan. De voornemens zijn prachtig, maar het resultaat meestal teleurstellend. Toch ga ik het dit jaar een kans geven. Het is een simpel voornemen, een Happy Healthy Life. Best een vaag voornemen. Hoe ga ik dat in godsnaam doen? Want ik ben eigenlijk best gelukkig met dat leventje van mij. Maar of het altijd een gezond leven is valt nog maar te bezien. Ik eet niet altijd even gezond. Ik drink meer alcohol dan goed voor me is. Bewegen staat niet echt boven aan mijn lijst. Stress zorgt er soms voor dat ik slecht slaap. Ontspannen doe ik echt te weinig.  En roken heb ik nog steeds niet afgezworen. Dit alles kan gewoon beter. Nu weet ik dat zoveel goede voornemens leiden tot teleurstellingen. Wat is dan mijn plan?  Ik doe het stap voor stap. Iedere stapje is er een, toch? De komende maand laat ik de alcohol voor wat het is.  Dus januari wordt Dry Januari. Lees verder.

IMG_1010 (1)IMG_0061

Dry January: een maand geen alcohol. Dat lijkt me een goede start van het nieuwe jaar. Een glas wijn is voor mij een gewoonte geworden. Die drink ik als ik sta te koken, als ik op een terras zit, als er een feestje is, of gewoon omdat het gezellig is. Kortom als ik heel eerlijk ben te veel en te vaak.

France03IMG_7130 (1)

Alcohol en gezondheid gaan niet zo heel lekker samen. En om een gezonder, gelukkiger leven te leiden start ik met een maand zonder alcohol.  Voordelen genoeg heb ik gelezen. Je gaat je fitter en alerter voelen en je slaapt beter. Het is goed voor je colesterolniveau en je lever. Het helpt om gewicht te verliezen. En het schijnt zo te zijn dat na zo’n alcoholvrije maand, je gedurende lange tijd veel bewuster met alcohol omgaat. Wat wil ik nog meer.

IMG_7184 (1).
Het lijkt me een prima start van 2017. Hoe het mij vergaat de komende maand, wat ik lastig vond en welke voordelen ik ervaar zal ik je later deze maand laten weten. Heb jij goede voornemens? En een plan om ze uit te voeren? Laat me het weten en misschien kunnen we elkaar steunen op weg naar een gezond 2017!

You may also like

2 comments

Agnes 1 januari, 2017 - 17:43

Joh, ik had gewoon dit stukje kunnen schrijven! Ieder woord. Dus mijn januari gaat er ook zo uit zien. Succes en gelukkig nieuwjaar!
Gr. Agnes

Reply
simkktnl 1 januari, 2017 - 17:48

Hi Agnes, Jij ook gelukkig nieuw jaar! Leuk iemand die meedoet, succes !

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.