HAPPY BIRTHDAY CAKE: Snickertaart

IMG_1859Toen Chickslovefood een boek gingen maken dacht ik, dat moet leuk worden. Culy.nl publiceerde deze taart uit het boek en die wilde ik wel maken. Er gaat niks boven een lekkere grappige verjaardagen taart met maar 5 ingrediënten. En het boek? Meteen gekocht. (bron: chickslovefood – Het 5 or less-kookboek)DSC_6161DSC_6171DSC_6196DSC_6250DSC_6268Ingrediënten
1 zak Snickers mini
225 g witte suiker
4 eieren
200 g roomboter + 30 g voor de topping
250 g zelfrijzend bakmeel

Bereiding
Zet een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede klaar en verwarm de oven voor op 160 graden. Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van. Smelt 200 g roomboter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eier-suikermengsel. Meng weer goed. Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep voorzichtig met een spatel door elkaar. Doe rustig aan, anders gaat er teveel lucht uit het mengsel en krijg je een taaie taart. Snijd de helft van de Snickers in steeds 6 kleine stukjes. Schep voorzichtig de Snickers-stukjes door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven.Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Haal je taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster. Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje. Halveer de overige Snickers en doe ze in dit schaaltje samen met de overgebleven 30 g roomboter.Roer af en toe door, net zolang totdat je een bruine saus hebt waarin pinda’s drijven. Haal de taart uit de springvorm en besmeer ‘m met deze Snickers-topping.

Geef een reactie