Hammousse met portgelei

Daar ga ik weer, de uitdaging is gelatine. En dat blijft voor mij iets moeilijks. De smaak was top. Maar waarom gaan de zorgvuldig neergelegde blaadjes selderij bij mij een eigen weg als ik de gelatine erop schenk ? Als jij het antwoord hebt, laat het me aub weten. Ik ben langzamerhand wanhopig op zoek naar een beter resultaat. 

Ingredienten
1 snee wit casinobrood
40 gram gebraden beenham
75 gram mascarpone
zout en peper
2 blaadjes witte gelatine
1 1/2 dl rode port
6 blaadjes selderij
Bereiding
Korstjes van casionosneetjes snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 dikte. In een kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 munuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerolde casinosneetje erin leggen. Ham-mascarpone erover verdelen en gladstrijken. Selderij blaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2×2 cm snijden. 

Geef een reactie