Een vegetarische spies voor op de barbecue is een leuk alternatief voor een vleesspies op de BBQ. Halloumi is een stevig kaasje dat perfect is om te grillen, te roosteren of op de barbecue te leggen. Qua smaak doet hij denken aan feta, qua structuur lijkt hij meer op zijn Italiaanse zus mozzarella. Gewoon een keer proberen en het zal niet tegenvallen. Echt een leuk alternatief. Eet smakelijk. (bron: Ja, ik gril vegetarisch)
HALLOUMI-COURGETTE SPIESEN
Ingrediënten
Chili-limoenolie
- 3 pepertjes
- 1 takje tijm
- 3 limoenen rasp
- zout en peper
- 3 dl olijfolie
Halloumi-courette spiesen
- 2 cougette
- zout
- 100 gram gedroogde tometne
- 500 gram halloumi
Bereiding
chili-limoen olie
-
Halveer de pepers, verwijder het zaad en hak ze fijn. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Roer de peper, tijm, limoenrasp, zout en peper door de olie.
Halloumi-courgette spiesen
-
Was de courgettes en snijd de uiteinden af. Snijd ze in de lengte in 2 mm dikke plakken (ik deed dit met een kaasschaaf). Leg de plakken naast elkaar neer en bestrooi ze met zout en laat ze 5 minuten rusten.
-
Halveer de gedroogde tomatenen rol steeds een halve tomaat in een plak courgette.
-
Snijd de halloumi in ongeveer 3 cm gote blokken en rijg ze afwisselend met de couretterolletjes aan houten spiesen. Laat de spiesen in de chili-limoenolie marineren. (hoe langer hoe beter)
-
Laat de spiesen uitlekken en gril ze aan beide kanten goudbruin.