GUILTY PLEASURE: Sinaasappel & chocolade muffins

muffin chocHet werd weer eens tijd voor iets zoets.  Mijn eigen Home Made muffin, daar had ik zin in. Lekker bij een kopje koffie of thee in de tuin met een boek, een klein geluksmomentje. De combinatie van sinaasappel en chocolade is echt goddelijk. Probeer het eens. IMG_3180IMG_3191muffin chocmuf5

Ingrediënten
1 sinaasappel, gewassen
250 gram tarwebloem
125 gram suiker
1 zakje bakpoeder
2 eieren
250 ml volle melk
125 gram gezouten boter, gesmolten
100 gram pure chocolade, in grove kruimels gehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden. Trek sliertjes van de hele sinaasappelschil. Meng de bloem, pakpoeder en suiker. Klop in een andere schaal de eieren met de melk en de gesmolten boter. Schenk dat bij het bloemmengsel. Spatel de sinaasappelrasp en de chocolade er snel door en roer niet te lang, anders worden de muffins te elastisch. Doe papier in de muffinholtes en vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet de muffins in de oven en verlaag na 5 minuten de temperatuur naar 180 graden. Bak ze tot ze goudbruin zijn en laat 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Door de oventemperatuur na 5 minuten te verlagen, krijgt het onderste beslag beter kans te rijzen, waardoor de bovenkant mooi bol wordt.

Geef een reactie