GUILTY PLEASURE: Pannenkoekentaart met honing-vanilliesiroop

Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop1Yes, ik heb een flensjespan gekocht. Zo blij mee. Tot nu toe bakte ik pannenkoeken altijd in een gewone koekenpan, dat ging best aardig. Maar nu ik het geprobeerd heb met een flensjespan, wil ik nooit meer iets anders. Ze bakken gewoon mooier en gelijkmatiger. Dit is het eerste probeersel met de pan. En er volgen er meer.Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop2Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop51Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop3Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop4Pannenkoektaart met honing-vanillesiroop1Ingredienten
1 vanillestokje
6 eetlepels honing
60 g pecannoten naturel
pannenkoeken

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Vanillestokje opensnijden en met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten laten koken. Intussen pecannoten grof hakken. Met mesje vanillemerg uit stokje schrapen en door honing roeren. Vorm invetten en pannenkoek op bodem leggen, bestrijken met een beetje van honingmengsel en bestrooien met een beetje van pecannoten. Afdekken met pannenkoek. Herhalen tot pannenkoeken op zijn en eindigen met honing en rest van pecannoten. Taartje 10 à 15 minuten bakken in midden van voorverwarmde oven. Iets laten afkoelen. Taart in 6 punten snijden.

Geef een reactie