GUILTY PLEASURE: Fudgy mokka brownies

IMG_6160Bijna weekend, tijd voor iets lekkers. Er gaat gewoon niets boven iets lekkers maken in het weekend. Heel leuk om te maken en nog lekkerder om te eten. Deze brownies van Yvette van Boven zijn altijd een goed idee. Makkelijk te maken en het kan niet mislukken. Dus je hebt wat te doen dit weekend, geniet ervan. (bron: Libelle 2012 – Yvette van Boven)IMG_6130 IMG_6140 IMG_6149 IMG_6153 IMG_6159 IMG_6160Ingrediënten
150 gram pure chocolade in kleine stukjes
250 gram gezouten boter
2 zakjes espresso-poeder
5 eieren
600 gram bruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 gram bloem
1 eetlepel kaneel
Snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats een rooster in het midden. Vet een bakplaat van 30X20 cm. Bestuif met wat bloem en klop het overtollige bloem eraf. Smelt de chocolade met boter en espresso-poeder au bain marie. Roer af en toe voorzichtig door. Haal dan de kom van de pan en laat het wat afkoelen. Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. Zeef de bloem, kaneel en het zout boven het eier-suiker-mengsel, schep het met een spatel voorzichtig door en doe hetzelfde met het chocolademengsel. Giet het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokken snijdt.

2 Comments GUILTY PLEASURE: Fudgy mokka brownies

Geef een reactie