GOLDEN OLDIES: Spaghetti bolognese met rode wijn

Spaghetti bolognese met rode wijn5Deze week komen er twee recepten online met rode wijn. Rode wijn hoort bij herfst en winter, vind ik tenminste. Echt heerlijk, het geeft het gerecht iets speciaals . Ik heb hem al eerder laten zien, maar wat goed is blijft goed, toch? Fijne maandag.Spaghetti bolognese met rode wijn1Spaghetti bolognese met rode wijn2 Spaghetti bolognese met rode wijn3 Spaghetti bolognese met rode wijn4 Spaghetti bolognese met rode wijn5

Ingredienten
voor 4-6 personen
500 gram rundergehakt
750 ml rode Italiaanse wijn (chianti)
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 gram tomatenblokjes
snufje gedroogde gemalen chilipeper
1 eetlepel tomatenpuree
450 gram spaghetti
3 eetlepels gehakte verse peterselie
zout en peper
Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
doe het gehakt in een kom en roer de rode wijn, oregano, zout en peper door het vlees. Dek alles af met huishoudfolie en zet het tenminste 4 en maximaal 12 uur in de koelkast. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en goudbruin zijn in 3-4 minuten. Voeg het gehakt toe met al de wijn uit de kom, tomaten, chilipeper, tomatenpuree, zout en peper. Breng alles aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes sudderen. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en laat de saus 15 minuten flink koken tot hij mooi donker is. Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan kokend water met zout. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan. Roer de peterselie door de saus en schep alles goed om. Verdeel over kommen en serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

1 Comment GOLDEN OLDIES: Spaghetti bolognese met rode wijn

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #15 - SimKookt

Geef een reactie