Gevulde paprika’s

Geen zin of weinig tijd om een gezonde maaltijd te maken? Dit is heel eenvoudig en lekker. Even de oven in en je hebt iets simpels maar lekker en voedzaam op tafel.
Ingredienten
4 rode paprika’s
1 ui, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
300 gram rundergehakt
300 gram rijst, gekookt
200 gram maiskorrels, blikje uitgelekt
1 eetlepel paprikapoeder pikant
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 minuten gaar en rul. Voeg de rijst en de mais toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vul de paprika’s met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 minuten zacht en gaar.

Geef een reactie