FEEL BETTER SOUP: Geroosterde tomatensoep

IMG_6620Als je ziek bent, wil je alleen maar zo snel mogelijk beter worden. Vroeger kreeg ik dan een home made soep om aan te sterken. Maar tegenwoordig maak ik ze zelf. ik vries ze in en als ik dan ziek in bed lig, hoef ik alleen maar even het soepje op te warmen en de vitamines met een lepel naar binnen te schuiven. Je bent zo weer op de beenIMG_6579 IMG_6582 IMG_6590 IMG_6596IMG_6620Ingrediënten
1 grote ui, gehakt
2 eetlepels olijfolie
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
900 gram tomaten, in stukken
1 rode paprika, in stukken
4 wortelen, in stukken
600 ml groentebouillon

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de ui, olie, knoflook, tomaten, paprika en wortels goed door elkaar in een grote braadslede. Breng op smaak met ruim zout en versgemalen peper en rooster de groenten 40 minuten. Schenk de bouillon erover en roer. Schraap over de bodem van de braadslede om de aanbaksels los te maken. Doe over in soeppan en pureer met de staafmixer. Warm zachtjes weer op en voeg naar smaak peper en zout toe.

Geef een reactie