GET TO KNOW ME: SimKookt

by simkktnl

Get to know me 20151Hoe drink ik mijn koffie?  Wat is mijn guilty pleasure?  Hoe eet ik mijn pizza het liefst? Als ik moet kiezen wordt het salade of soep? Wie of wat is mijn inspiratie? Want to know more about me? (foto: Bofotografie)

Wat is je favoriete ontbijt?

Vers geperste sinaasappelsap en een zacht gekookt eitje en natuurlijk koffie, het liefst met opgeklopte melk. Sterk en zacht. Daar hoort natuurlijk ook een zondagochtend gevoel bij. Rustig genieten van het begin van de dag. Wat is er beter dan dat?

Hoe drink je je koffie?
Na jarenlang Nespresso gedronken te hebben ben ik weer overgestapt naar ouderwetse filterkoffie. Een timer op de machine zorgt ervoor dat ik wakker wordt met de geur van verse koffie. Dan spring ik het bed uit en begin mijn dag met een lach. In het weekend wil ik wel iets meer, espresso of een cappuccino en dan rustig de tijd nemen. Koffie is  dan genieten.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik denk zalm, maar er zijn zoveel lekkere broodjes. Of is het toch dat broodje uit mijn jeugd. In zuid Frankrijk aten we altijd “pain bagnat”. Een hard wit broodje met sla, tomaat, tonijn, kappertjes, ui en ansjovis en daar genoot ik zo van in het zonnetje.  Het water loopt me nog in de mond. Terug naar de vraag, voor nu is het een hard broodje en dan het liefst belegd met iets home made en from the heart.

Soep of salade?
Dat hangt van het seizoen af. In het voorjaar en zomer een salade en in de herfst en winter soep. Als het zonnetje gaat schijnen de tomaten smaken als tomaten, en er zoveel keuze is, maak ik salades. Als de dagen korter worden en het kouder wordt wil ik iets warms. Dan wil ik een gevulde soep met prei, knol, een blik tomaat, gehaktballetjes, langzaam garen en dan genieten. Dus dan graag een comfort soep.

Wat is je favoriete kookboek?
Die heb ik niet echt. Sommige kookboeken verouderen en de recepten vind ik dan ook niet meer zo leuk om te maken, dus het wordt wel tijd voor een grote schoonmaak. De kookboeken die ik nooit weg doe zijn die van Jamie Oliver, Nigella Lawson, Donna Hay. Maar zeg nooit, nooit toch?

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dit is makkelijk, nooit meer zoet. Ik haal eigenlijk bijna nooit wat zoets in huis. Ik geef er niet echt om, maar als het in huis is blijf ik er van eten. Duh, ik vind het helemaal niet zo lekker. Herkenbaar? Geef mij maar lekkere hartige snacks. Een glas wijn erbij en ik ben happy!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Zuid Europa is mijn favoriet op de hielen gevolgt door Australie.

Wat is je favor food-film?
Lastige vraag. “Eat Pray Love” (niet echt een food-film maar het eerste Italiaanse (At) stukje waar ze geniet van de pastas en alles wat Italië te bieden heeft, maakt het voor mij een food-film. Daar geniet ze haar appartement op de grond in het zonnetje van een heerlijke zelf gemaakte salade. Het ultiem genieten van food. Maar ik denk dat ik uiteindelijk voor “Ratatouille” kies. Een heerlijke foodfilm en het maakt iedere keer weer dat ik ratatouille wil gaan maken.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Simpel. Een mooi glas wijn met stukje kaas met goed gezelschap natuurlijk.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Mijn eigen blog. Klinkt een beetje vreemd, maar door de jaren heen ben ik steeds meer gaan koken en experimenteren met recepten. Door mijn eigen blog kijk ik iedere keer weer op een nieuwe manier naar recepten en ben altijd op zoek naar iets nieuws. Mijn grootste inspiratie.

Thuis koken of uit eten gaan?
Dit is een lastige. Thuis koken vind ik totale ontspanning. Uren kan ik doorbrengen in de keuken met een leuk recept. Uit eten gaan staat voor mij voor gezellig samen zijn en genieten van wat je wordt voorgeschoteld. Dus eigenlijk is een combinatie van zelf koken en uit eten gaan het allerfijnste.

High end of Low profile?
High end, dat doe ik graag buiten de deur. High end, culinaire hoogstandjes maak ik liever niet zelf. Laat me graag verrassen door een kok en zijn/haar fantasie. Low profile, thuis koken moet gewoon lekker zijn, maar niet met duizenden ingrediënten die ik nergens kan krijgen. Gewoon iets wat jij en ik zo klaar kunnen maken.

Wat is je lievelings restaurant?
Die heb ik niet, ik kan enorm genieten van een sterrenrestaurant, maar een heerlijke biefstuk in een bistro maakt mij ook helemaal blij

Boodschappen doe ik bij…
Albert Hein en Jumbo, dat zijn de enige twee supermarkten in het dorp waar ik woon. Ik ga niet omrijden voor de Lidl bijvoorbeeld (lui, geen tijd, ik doe het gewoon niet). Verder ben ik gek op de lokale slager, visboer, groenteman en natuurlijk de biologische winkel in de buurt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Het lekkerste verandert bij mij iedere keer weer. Nieuwe smaken ontdekken en genieten. Dus echt het allerlekkerste? ik zou het niet weten, ik laat me graag verrassen en ontdek graag iedere keer weer mijn nieuwe allerlekkerste gerechten.

Wat is je favo cocktail?
Daar kan ik kort over zijn, die drink ik bijna nooit. Ik vind ze vaak te zoet, te veel alcohol en eigenlijk helemaal niet zo lekker. En niet te vergeten, de volgende dag hoofdpijn en spijt. Geef mij maar een goed glas wijn.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn oven, KitchenAid, pannen en messenzet

Mijn favo snack is…
Ik kan enorm genieten van een bakje patat met mayoinaise, patat wel goed doorgebakken natuurlijk.

Wat zit er op jouw pizza?
Een goede kruidige tomatensaus, verse tomaat, verse basilicum en een beetje mozzarella. En het allerbelangrijkste de bodem, dun en krokant.

Wat lust je echt niet?
Daar kan ik kort over zijn. Spruitjes. Vroeger vond ik ze verschrikkelijk, als ik ze nu krijg voorgeschoteld eet ik ze. Maar zelf maken, echt niet. Ik vind ze echt niet lekker.

Mijn favoriete foodblog is…
Dat zijn er echt te veel om op te noemen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en vind dus iedere keer weer nieuwe favoriete blogs. Het verandert net zo als mijn smaak, interesse. Altijd in geweging.

Wat staat er op je food bucket list?
Helemaal niets.

Ik kan niet leven zonder
Kort maar krachtig, Liefde, Familie en Vrienden. Dan komt er een hele tijd niets. Een paar uurtjes in de keuken doorbrengen, om iets lekkers op tafel te toveren. Ook dat zou ik niet graag missen.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.