Geroosterde tomatensoep

Groenten roosteren geeft een extra smaak aan een saus, maar ook aan een soep. Alles in stukken snijden en de oven in. Het is zeker geen ingewikkeld recept, maar heerlijk. En zo gezond, mager en te lekker. Ook goed in te vriezen trouwens.
Ingredienten
1 grote ui, gehakt
2 eetlepels olijfolie
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
900 gram tomaten, in stukken
1 rode paprika, in stukken
4 wortelen, in stukken
600 ml groentebouillon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de ui, olie, knoflook, tomaten, paprika en wortels goed door elkaar in een grote braadslede. Breng op smaak met ruim zout en versgemalen peper en rooster de groenten 40 minuten. Schenk de bouillon erover en roer. Schraap over de bodem van de braadslede om de aanbaksels los te maken. Doe over in soeppan en pureer met de staafmixer. Warm zachtjes weer op en voeg naar smaak peper en zout toe.

2 Comments Geroosterde tomatensoep

Geef een reactie