GEROOSTERDE AUBERGINE SALADE MET TAHIN SAUS

by simkktnl
GEROOSTERDE AUBERGINE SALADE MET TAHIN SAUS

Zoals veel groenten worden aubergines het allerlekkerst als je ze flink roostert in de oven. Van het roosteren worden ze vanzelf heerlijk smeuïg. De tahinsaus is zo klaar en een aanrader om gegrilde groente een extra lekkere smaak te geven. Simpeler kan het niet en het is super gezond. Eet smakelijk.

Print

GEROOSTERDE AUBERGINE SALADE MET TAHIN SAUS

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel tahin
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepels limoensap
  • 1 handvol rucola
  • 1 theelepel zwarte sesamzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines in flinke stukken. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de aubergines in de oven in 20 minuten mooi bruin en gaar. Meng intussen voor de saus de tahin met de yoghurt en het limoensap. Pers de knoflook erboven en voeg, afhankelijk van de dikte van de tahin, wat water toe tot de saus een yoghurtdikte heeft. Neem de aubergine uit de oven en leg ze op een schaal. Lepel de tahinsaus over de aubergines en bestrooi met rucola en sesamzaadjes.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.