Home Geen categorie Gepocheerde citroenkip van Donna Hay

Gepocheerde citroenkip van Donna Hay

by simkktnl
De gepocheerde citroenkip van Donna Hay komt uit haar laatste boek, Light en Fresh. Zoals op de foto’s uit het boek zal het er nooit uit zien, maar wat zijn haar recepten lekker. Nu het zo warm is en ook blijft de komende dagen, is dit een heerlijke basis. Citroentijm kon ik niet krijgen dus gewone tijm. De kip is heerlijk door salades en je kunt het 2 dagen bewaren in de koelkast.
Ingredienten
1 liter kippenbouillon
1 citroen, in plakken
4 takjes citroentijm
1 theelepel peperkorrels
4 kipfilets, bijgesneden
 
Bereiding
Breng bouillon, citroen, tijm en peperkorrels op hoog vuur aan de kook in een diepe pan. Voeg de kip toe en laat 3 minuten koken. Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten staan of tot de kip gaar is. voor vier personen.
 

You may also like

2 comments

Food Love and Happiness 26 juli, 2013 - 14:19

Ja wat staan er prachtige foto’s in het boek he! Ik ben groot fan, nog nooit iets gemaakt uit het boek wat ik niet lekker vond. Dit lijkt me ook weer een lekker receptje 🙂

Reply
MIJN KOOKBOEKEN: Fresh en Light | SimKookt 9 april, 2014 - 05:41

[…] klaar en heerlijk door een salade. Dit moet je zeker een keer proberen. Hoe ik het maakte vind je HIERDeze zag er zo mooi uit in het boek. De smaak was prima, maar ik vond dit niet heel bijzonder. Dus […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.