Gepocheerde citroenkip van Donna Hay

De gepocheerde citroenkip van Donna Hay komt uit haar laatste boek, Light en Fresh. Zoals op de foto’s uit het boek zal het er nooit uit zien, maar wat zijn haar recepten lekker. Nu het zo warm is en ook blijft de komende dagen, is dit een heerlijke basis. Citroentijm kon ik niet krijgen dus gewone tijm. De kip is heerlijk door salades en je kunt het 2 dagen bewaren in de koelkast.
Ingredienten
1 liter kippenbouillon
1 citroen, in plakken
4 takjes citroentijm
1 theelepel peperkorrels
4 kipfilets, bijgesneden
 
Bereiding
Breng bouillon, citroen, tijm en peperkorrels op hoog vuur aan de kook in een diepe pan. Voeg de kip toe en laat 3 minuten koken. Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten staan of tot de kip gaar is. voor vier personen.
 

2 Comments Gepocheerde citroenkip van Donna Hay

  1. Pingback: MIJN KOOKBOEKEN: Fresh en Light | SimKookt

Geef een reactie