Gemarmerde mokkatulband met amandel

Geen tijd voor ingewikkelde recepten voor de feestdagen? Deze tulband is echt makkelijk. De smaak was niet zoet, naar mijn smaak zelfs een beetje flauw. Ik zou de volgende keer iets meer mee doen. Gedroogde vruchten, chocolade, meer vanille toevoegen, ideeën genoeg. De amandelen op de bodem van de vorm strooien gaf een leuk resultaat, echt een feestelijke mokkatulband. Home Made en niet moeilijk.DSC_4778 DSC_4783 DSC_4804 DSC_4898

DSC_4879DSC_4928Ingrediënten
250 gram zachte boter
250 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels oploskoffie
5 eieren
1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit
50 gram amandelschaafsel

Bereiding
Mix de boter et de suiker met een mixer glad en voeg de eieren een voor een toe. Zeef het bakmeel met een snufje zout en voeg dit in gedeeltes toe tot alles glad en luchtig is. Houd de helft van het beslag apart en mix het koffiepoeder erdoorheen. Mix het vanillemerg door het neutrale beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de tulbandvorm met het amandelschaafsel. Schep het vanille beslag op de bodem van de vorm en schep hier het mokkabeslag op. Maak met een vork golfbewegingen van onder naar boen door de twee lagen beslag. Bak de tulband laag in de oven in 50-60 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en keer de vorm dan om op een schaal. (Bron: Boodschappen)

 

Geef een reactie