Gehaktballetjes uit Allerhande januari 2013

Ze zijn heerlijk, gehaktballetjes uit de nieuwe Allerhande. Ik heb iets veranderd in het recept. Ik heb ze aangebraden in een koekenpan en 20 minuten in de saus door laten koken, zodat de smaken van de saus ook in het balletje terecht kwam. Daarna de saus gebonden en de room achterwege gelaten. Echt heerlijk. Oja, ik heb rundergehakt gebruikt. Kortom, een beetje van mij en een beetje van Allerhande. 

Ingredienten 
500 half om half gehakt
1 ui grof geraspt
30 gram paneermeel
50 ml melk
6 takjes selderij, blaadjes fijngesneden
20 gram boter
150 ml runderfond
3 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels allesbinder 

Bereiding
Meng het gehakt met de ui, het paneermeel. de melk en de helft van de de selderij. kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt. Verhit de boter in een koekenpan. leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 minuten bruin en gaar. keer regelmatig. Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.

Geef een reactie