GEGRILDE AUBERGINE SOEP

GEGRILDE AUBERGINE SOEP

Deze aubergine soep van Ottolenghi is echt heerlijk. Vegetarische en romig, smaakvol en weer eens wat ander dan de standaard tomaten of groentesoep. Je kan het serveren als voorafje maar ook als hoofdgerecht met wat brood is het heerlijk. Gewoon eens op het menu zetten deze aubergine soep.

GEGRILDE AUBERGINE SOEP
GEGRILDE AUBERGINE SOEP
GEGRILDE AUBERGINE SOEP
GEGRILDE AUBERGINE SOEP
GEGRILDE AUBERGINE SOEP
Print

GEGRILDE AUBERGINE SOEP VAN OTTOLENGHI

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 70 ml slagroom
  • 10 baslicumblaadjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Je moet eerst 2 aubergines grillen om ze de rooksmaak te geven die voor deze soep nodig is. Leg de aubergines circa 1 uur onder een hete grill en draai ze af en toe. Snijd een derde aubergine in blokjes van 2 cm. Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur en doe de helft van de olie erin. Voeg als de olie heet is de helft van de blokjes aubergine toe en bak ze rondom goudbruin; schep ze om met een houten lepel. Laat ze op een keukenpapier uitlekken en bestrooi ze licht met zout. Bak zo ook de rest van de blokjes in de overgebleven olie. Snijd uit de gegrilde aubergines het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees en doe het in een pan met de bouillon, het citroensap, 1 1/2 theelepel zout en 1 theelepel peper. Breng de soep aan de kook en laat hem 30 minuten zachtjes koken. Doe de gebakken blokjes aubergine erbij en laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Proef en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij. Roer vlak voor het opdienen de room door de soep en schep hem in verwarmde diepe borden. Scheur de basilicum blaadjes en strooi ze over de soep

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.