Gegrilde asperges met citroendressing uit VEG!

by simkktnl

Altijd als het seizoen begint en overal asperges op het menu staan, probeer ik het weer. Met ham, een eitje, met zalm of boter, echt niet mijn ding. Maar deze asperges zijn zalig. De smaak van gegrilde asperges, met knoflook, citroen, munt en kaas. Het is gewoon goddelijk, zowel warm als koud. 

Ingredienten
20-30 asperges, bijgesneden
4 eetlepels olijfolie
sap van 1/2 citroen
6-10 blaadjes munt, fijngesneden
zout en peper
Parmezaanse kaas, geraspt.

Bereiding
Laat 8 houten sateprikkers 30 minuten in water weken. Als de asperges vrij dik zijn (meer dan 5mm in doorsnede halverwege de stengel of misschien niet zo vers meer) kun je ze beter eerst blancheren. Doe ze in een pan met kokend water, blancheer ze 1 minuut, giet af en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en dep ze droog. Rijg de asperges aan de spiesen, ongeveer 5-6 asperge per spies. kwast er wat olie overheen en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grill pan tot deze heet is en leg de spiesen in de pan. Grill de asperges ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze door en door gaar zijn en ze licht geblakerd raken aan de buitenkant. Roer ongeveer 2 eetlepels olie door het citroensap en voeg wat peper en de munt toe. Haal de asperges van de spiesen, leg ze op een bord en besprenkel met de dressing. Strooi er wat zout en kaas overheen.

You may also like

4 comments

Nell Nijssen 25 mei, 2013 - 20:35

Ook mijn favoriete recept voor groene asperges! Niet te veel mee willen doen!

Reply
Monique 26 mei, 2013 - 17:27

Hoi,

kijk regelmatig op je leuke blog om inspiratie op te doen!
Ik ben gek op groene asperges en doe ze vaak in de oven, met tomaatjes en knoflook, á la Jamie. Maar laatst ook in de grillpan…maar het omdraaien was een crime. Dus: wat een briljante tip om er een prikker doorheen te steken!! Dank je wel,

vriendelijke groet, Monique van Vugt.

Reply
Sim kookt 26 mei, 2013 - 18:17

Hi Monique, Ze zijn heerlijk, nog 1 advies, doe er 2 stokjes in dan kunnen ze niet draaien en gaat het nog makkelijker.
Succes en eet smakelijk. Groet, Simone

Reply
MIJN KOOKBOEKEN: Veg! | SimKookt 30 april, 2014 - 05:46

[…] Ik houd helemaal niet van asperges, maar zo vind ik ze heerlijk. Hoe ik ze maakte vind je HIERGegrilde aubergine met chilipeper en honing. Dat is zeer verrassend en lekker. Hoe ik ze maakte vind […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.