Gegrilde ananas van bbq als dessert na een heerlijke BBQ. Dit nagerecht is echt een succes. Ook mensen in het kamp ‘tegen warm fruit’ zullen hier van zeggen dat het stiekem toch wel heel lekker is. Ik hoef er zelf niks meer aan toe te voegen, geniet van dit recept van deze gegrilde ananas.
Ingrediënten
- 20 gram verse gember
- 1 Limoen
- 100 ml ahornsiroop
- 1 ananas
- 1 eetlepel kokosrasp
Bereiding
-
Steek de BBQ aan. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en houd warm. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Gril in ongeveel 6 minuten op de BBQ. Keer halverwege. Leg op een schaal en schenk de warme siroop erover. Garneer met het limoenrasp en de kokos.
2 comments
Zo leuk dat je weer recepten post!
Ja, ik heb er weer zin in!