Gebakken chocolademousse

Naast een passie voor lekker eten en koken, ben ik gek op fotografie. Het moet er uiteindelijk toch leuk uitzien. Dus vanochtend vroeg op pad op zoek naar kleine dingetjes, die het net iets meer geeft. Ik koop natuurlijk niet het hele servies, gewoon een lepel en een mooi bord.  Hoe leuk is dat?  Uiteindelijk ben ik geslaagd en aan de slag met het recept van vandaag. Pure chocolade, op zijn puurst. Het kloppen van de eierdooier met de suiker ging niet helemaal zoals beschreven, maar uiteindelijk kwam het goed. Een heerlijk, snel en makkelijk dessert, deze chocolademousse. Wel meteen serveren! DSC_4118 DSC_4120 DSC_4140 DSC_4156 DSC_4192 DSC_4239 DSC_4320

Ingrediënten
100 gram pure chocolade
100 gram gezouten boter
2 eieren, gesplitst
100 gram suiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade en boter in een pan, maar laat het mengsel niet heet worden. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snufje zout. Roer het chocolademengsel door de eierdooiers tot het goed vermengd is. Schep de eiwitten er rustig door. Giet de mousse in schaaltjes (vier) en bak in circa 20 minuten gaar in de oven. Serveer met een beetje poedersuiker en/of slagroom. (bron: Boodschappen)

3 Comments Gebakken chocolademousse

  1. Jennifer

    Ze zijn inderdaad erg lekker!

    Enige probleem dat ik heb is dat ze steeds heel erg inzakken en er dan weinig overblijft qua uiterlijk, hoe zou dat komen/is daar een oplossing voor?

    Reply
  2. simkktnl

    Dat heb ik zelf ook, desondanks ik vind ze heerlijk.
    Maar hier wat tips:
    De oven dichthouden, zeker 2/3 de van de tijd (koude lucht maakt dat ze instorten)
    Kleine vormpjes gebruiken en alleen de bodem van de vormpjes invetten
    De vormpje op een voorverwarmde bakplaat zetten, onderwarmte is gunstig voor het rijzen.
    Direct serveren, ze storten na 5 minuten altijd in.
    Mooi excuus om het nog een keer te maken!

    Reply
    1. Jennifer

      ja, ondanks het instorten zijn ze lekker ja.

      De oven laten we inderdaad nog ruim nadat het klaar is gewoon dicht, invetten deden we niet, we gebruikte van die glazen creme brulee bakjes.

      Ik zal het binnenkort nog eens proberen, kijken of het dan wel helemaal wilt lukken 🙂

      Reply

Geef een reactie