Gazpacho van meloen uit het Meat free monday cookbook

by simkktnl
Niet veel zin in een warme maaltijd met dit lekkere weer? Deze zomerse gazpacho van meloen is dan de oplossing. Erg simpel en heerlijk. Goed koud laten worden in de koelkast en genieten maar.


Ingredienten
1 kleine rode ui
1 groene paprika
1 kleine ronde meloen
2 vleestomaten
1 eetlepel fijne kristalsuiker
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
100 gram knapperig witbrood, in stukjes
peper en zout 
1 liter water
1 bosje gesneden bladpeterselie

Bereiding
Hak de ui fijn, ontpit de paprika, meloen en de tomaten en hak ze grof. Doe alles in een grote schaal samen met de suiker, olijfolie, sherryazijn en het brood. Bestrooi royaal met peper en zout. Voeg 1 liter water toe en pureeer alles glad. Zet de schaal 3 uur in de koelkast en garneer de soep vlak voor het serveren met de gesneden bladpeterselie.

You may also like

2 comments

Paul Oosten 9 juli, 2013 - 11:52

… en wat doe je met de sherryazijn?

Reply
Sim kookt 9 juli, 2013 - 16:43

Moet er ook in, staat er nu bij šŸ™‚

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.