Garnalenbitterballetjes

Altijd al een keer willen maken, kroketten. Ik ben begonnen met bitterballetjes, en wel garnalenbitterballetjes, ik heb er een citroenmayonaise bij gemaakt. Ze waren heerlijk. Het is leuk om te maken en de smaak is zoveel beter dan de diepgevroren bitterballen uit de supermarkt. Moeilijk is het niet, maar zoals met alles je moet het gewoon een keer doen. Het is een recept van de Allerhande.

Ingredienten
90 gram boter
125 gram bloem
300 ml visbouillon, van 1 tablet
2 blaadjes gelatine wit
200 gram Hollandse garnalen
1 mespuntje cayennepeper
2 eieren
75 gram paneermeel
3 beschuiten, verkruimeld
Zonnebloemolie, om te frituren 
1 citroen in partjes

Bereiding
Smelt de boter in een steelpan. Voeg 70 gram bloem toe en roer tot een samenhangende massa. Laat de roux op heel laar vuur 5 minuten garen. Roer de bouillon door het mengsel en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de ragout al roerend nog ca. 5 minuten door. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water. Neem de ragout van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer goed door de ragout. Snijd de garnalen in stukjes en meng ze erdoor. Breng op smaak met cayennepeper. Laat in ca. 30 minuten helemaal afkoelen, dek de pan af en zet 3 uur in de koelkast. Hierdoor wordt de ragout stevig. Strooi de rest van de bloem op een bord. Splits de eieren en klop de eiwitten los in een diep bord. Bestrooi een derde bord met het paneermeel en de beschuitkruimels. Verdeel de ragout in 12 gelijke porties en draai er balletjes van. Haal ze door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Verhit de olie in een frituur pan tot 180 graden. Frituur de bitterballen in 2 porties in ca. 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met partjes van citroen en de citroenmayonaise.

2 Comments Garnalenbitterballetjes

Geef een reactie